torsdag den 4. juli 2013

På besøg hos Väv i VästVi var ni vævepiger, som først i juni var på besøg hos vores venskabsforening "Väv i Väst". Her sidder vi på trappen ved vævestuen på Fristads Folkhögskola, hvor vi boede.

Vi havde en dejlig weekend med mange gode oplevelser i selskab med vore svenske "vævevenner". Her viser vi nogle eksempler fra turen.

Trine gik model i Ann-Maries fantastiske finnvævede jakke, da vi om aftenen samledes og blandt andet viste egne vævninger frem.

Her ses jakkens inderside.

Vi havde også lidt med. Her ses Marianne med en flot pude.

Det er altid spændende at komme ud og se noget nyt og at handle, når vi er i Sverige. Her er vi på besøg hos Vävkompagniet i Borås, en dejlig butik for kreative piger.


Det var et sted med mange inspirerende vævninger.

Lørdag eftermiddag havde vi besøg af Gunvor Johansson. Hun havde gjort et stort arbejde for at bevare de gamle skånske vævninger og fortalte levende om det. Her er nogle fine eksempler.

Søndag formiddag fik vi et kursus i finnvævning. Det er en svær teknik, som kræver koncentration, ihvertfald når man er begynder. Her er Inger, Kirsten og Hanne i sving.

Der var også plads til afslapning. Her er vi på café i Kinna. Vi har været på indkøbstur, og det er hyggeligt at slappe af sammen over frokosten inden besøget hos Vävkompagniet.

Et sidste billede fra turen! Måske giver det indtryk af det dejlige sted, hvor vi boede. For os er det ægte svensk stemning med træerne og de røde træhuse.

Vi fortæller lidt mere om turen i næste nummer af bladet til august.
Margit og Bodil

1 kommentar:

  1. wie wunderbar bei euch...liebe grüße wiebke

    SvarSlet