mandag den 13. april 2020

Besøg fra Väv i Väst


Fredag den 31. januar mødte 20 friske og glade svenske vævepiger fra venskabsforeningen Väv i Väst op hos os i vævestuerne i Gandrup. Ingen havde set lokalerne i Gandrup før, og vi viste dem, lidt stolte frem. Vi kunne høre, at få havde så gode lokaler derhjemme.

Medens gæsterne blev indlogeret på Nymarksminde, fik vi gjort klar til aftensmaden. Snakken gik livligt bordet rundt. Ind imellem så vi eksempler på, hvad der er gang i på vævene i Sverige. Det er altid en fornøjelse at se, hvad andre finder på. Lørdag havde vævekredsen inspirationsdag med Winnie Poulsen. Det er vist efterhånden blevet en tradition, og det er altid spændende, hvad Winnie nu kommer med. Denne gang havde hun eksperimenteret med at bruge en viftekam, og vi så mange fine eksempler på, hvad man kan få ud af at bruge den. Som altid var Winnie også gavmild med opskrifter på sine vævninger.


Igen havde vi en hyggelig aften med vores gæster bagefter. Snakken gik livligt om Winnies besøg og brugen af viftekam, om egne vævninger, om forholdene for vævestuerne her og i Sverige, om sprogforbistringer, om at ses igen til vævemessen og meget mere. Det var alt i alt en lang dag fuld af indtryk for os alle.


Søndag morgen mødtes vi til morgenkaffe i vævestuerne. Der ventede Mette os, klar til at fortælle om vævning fra Sydamerika. Hun havde medbragt en masse af sine hjembragte flotte vævninger og fortalte samtidig om forholdene i de områder, hun i sin tid havde arbejdet i som sygeplejerske. Det var spændende at høre om og dejligt at se de fine arbejder, helt anderledes end det vi selv laver.
Det blev tid for gæsterne at nå færgen til Gøteborg. Jeg tror, vi alle havde haft en dejlig weekend, og med så friske og positive gæster kunne det kun blive en fin weekend.

Bodil Bondgaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar