søndag den 26. januar 2014

Farve og inspirationsdag med Winnie - del 1

Som altid er det en stor oplevelse at være sammen Winnie Poulsen på en kursusdag i Østvendsyssels Vævekreds. Denne gang var emnet farver i væven og hvad Winnie ellers kunne have lyst af fortælle om.


Winnie havde en del lange gamle svenske kludetæpper med. Det var nogle hun havde fundet i "loppe"-butikker rundt omkring. Ikke alle var i den bedste forfatning da de blev købt for ganske få penge.


De fleste havde mistet frynserne, det er det svageste sted på kludetæpper, siger Winnie, der fikser enderne med et kantebånd, der matcher farvene i tæppet.


Mange havde også knækkede trendtråde i kanten, det blev ordnet med symaskinen. Frem og tilbage nogle gange, til det virkede stabilt.


Winnie bruger ikke de flotteste af kludetæpperne på gulvet længere. De er avanceret til løbere på spisebordet. Den sortbrune og gule øverst på siden bruger Winnie på sit påskebord.


Angående farver på tæpperne, blev vi kloge på, at det er godt med stribe-effekt i trenden, også i gulvtæpper. Der skal selvfølgelig også være striber på tværs, ellers bliver det for kedeligt.


Desuden er det vigtig at klippe/rive/skære sine klude selv, at have klude i mange forskelige nuancer. Hvis man bruger de meget ensfarvede købte strimler, bliver det ikke et kludetæppe og ikke så levende.


Her ses tydeligt at hvert andet indslag er lyst og hvert andet blåt, desuden kan man se at trenden er rittet tættere et par steder, det giver også en god stribe effekt.


Winnie fik selv lyst til at væve en lang løber, der kunne passe bedre på spisebordet. Være lidt smallere, så der er bedre plads til glas og tallerkener. I damask skulle det være og med bogstaver. Velkommen på forskellige sprog blev resultatet.


Vi have snestorm, næsten, men endte alligevel med at være 32 deltagere på en inspirerende lørdag i januar.Ingen kommentarer:

Send en kommentar